nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss laat de zege in extremis glippen

De avond was perfect. Het elftal van Klaas Wels speelde uitstekend, creëerde volop mogelijkheden en had een 2-1 voorsprong in de tas door doelpunten van Dean van der Sluys en Richard van der Venne. Twee Ossenaren. Tot aan de 91e minuut. Plots viel de bal voor de voeten van Jack Tuijp en die schoof de gelijkmaker binnen.

Veranderingen achterin
Wels moest het stellen zonder Lorenzo Piqué, want die zat z’n eerste wedstrijd schorsing – van de twee – uit. Al vroeg op de avond kwam daar de blessure van Jochem Jansen bij. Hij had een beuk op z’n heup gekregen en moest al na 13 minuten de strijd staken. Hun vervangers waren Jordi Balk en Dylan de Braal.

Kansenregen
Balk, De Braal en collega’s deden het goed. Behoudens een kopbal van Dennis van der Heijden op de paal was het Oss dat de klok sloeg en mocht FC Volendam keeper Hobie Verhulst danken. De keeper pakte in tijdsbestek van nog geen tien minuten ballen van Cihat Celik, Dean van der Sluys, nog eens Celik en Tom Boere. Daarmee hield-ie zijn ploeg op de been.

Toch 1-0
Vlak voor het rustsignaal was daar dan toch de verdiende voorsprong. Boere spurtte van eigen helft weg, was niet zelfzuchtig en behield het overzicht. Hij gaf laag bij de tweede paal voor op Van der Sluys en die kon de 1-0 binnenwerken. Een goed uitgespeelde counter en een doelpunt op een fijn moment.

Dekselse Kwakman
In de tweede helft kreeg Boere dé kans om zijn 34e van het seizoen te maken, maar hij schoot van dichtbij op de paal. Ondanks de misser was er geen vuiltje aan de lucht. We domineerden en konden de jacht op de 2-0 vervolgen. Maar toen was daar ineens Kees Kwakman. Uit het niets bracht hij op aangeven van Rihairo Meulens de 1-1 op het scorebord.

Oss’ doelpunt
Daarna hadden we het even lastig, maar de ruggen werden gerecht. Dat werd beloond. En hoe. Ossenaar Van der Sluys speelde een Volendammer door de benen en had daarna de per-fec-te voorzet in huis op stadsgenoot Richard van der Venne. Die kopte hard de 2-1 binnen. Van der Venne dacht de winnende gemaakt te hebben, maar niets was minder waar. Eén momentje van onoplettendheid en de bal belandde bij Jack Tuijp. Met een schuiver in blessuretijd bepaalde hij de eindstand op 2-2.

 

Scoreverloop
45. Van der Sluys 1-0, 68. Kwakman 1-1, 84. Van der Venne 2-1, 90+1. Tuijp 2-2

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen, Jansen (13. De Braal), Balk, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Celik, Van den Ouweland (80. Van der Venne), Baks; Boere en Mathieu

 

Foto’s: Marcel Bonte

MBX 6884

Dylan de Braal en Jordi Balk vervingen Lorenzo Piqué en Jochem Jansen uitstekend.

MBX26397

Dean van der Sluys maakte en doelpunt en gaf een assist. Hij werd verkozen tot man of the match.

MBX26607

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP