nieuwebannerlaatstenieuws

Record voor Tom Boere én geen tegentreffers tegen Achilles’29

Het was een fijne vrijdagavond gisteren. En een bijzondere in vele opzichten. Hekkensluiter Achilles’29 werd met 4-0 verslagen, waardoor de Groesbekers ons definitief niet meer kunnen passeren. Tom Boere scoorde zijn vierde hattrick en ontnam Stefan Jansen het record van meeste doelpunten in één seizoen. De verdediging hield voor het eerst sinds lange tijd de nul en tijdens de rust hield Bram Thomassen een indrukwekkende speech. Ook zongen we massaal ‘You’ll never walk alone’.

Vroege, riante voorsprong
Allereerst de wedstrijd. Het elftal van Klaas Wels schoot uit de startblokken. Al na vier minuten verwerkte Robbert te Loeke een volley van Justin Mathieu niet helemaal lekker, waarna Tom Boere er als de kippen bij was om 1-0 binnen te tikken. Even later was Boere de aangever en Cihat Celik de afmaker. De Osse middenvelder schoof raak: 2-0.

Kansen
We waren oppermachtig en hadden niet veel te duchten van Achilles. Toch kreeg het via Emir Smajic een grote mogelijkheid op de aansluitingtreffer, maar Jordy Deckers had een antwoord op zijn kopbal. Daarna was het enkel Oss wat de klok sloeg. Er volgde kans op kans, maar we verzuimden het duel te beslissen. Tot de 42e minuut. Doriano Kortstam maakte hands en dus mocht Boere aanleggen vanaf de stip. Hij benutte de penalty feilloos: nummer 30 van het seizoen.

Prachtige 4-0
Na de pauze namen we wat gas terug en kregen de bezoekers meer ruimte. Deckers kreeg niet veel te doen. Maar op de momenten dat het moest, stond hij er. De keeper had een katachtige reflex in huis op een inzet van Freek Thoone. Het slotakkoord was voor Boere. Justin Mathieu speelde hem de bal na een lange rush. De spits kapte, keek en stifte weergaloos over Te Loeke heen.

Jansen 30, Boere 31
Met zijn derde treffer van de avond schoot Boere zich de geschiedenisboeken in. Stefan Jansen maakte er 30 in het seizoen 2000/2001, de huidige topscorer heeft er nu één meer. En hij heeft nog zes wedstrijden om dit aantal verder op te krikken.

Nooit meer het woord kanker
Tijdens de rust zorgde Bram Thomassen voor kippenvel. Op de middenstip hield hij een indrukwekkende speech, omdat hij het woord kanker van de voetbalvelden wil laten verdwijnen. Bram (22) is zelf twee keer getroffen door een hersentumor. Daarna zong het Koor Chaja samen met supporters het krachtige lied: You’ll never walk alone.

 

Scoreverloop

4. Boere 1-0, 9. Celik 2-0, 42. Boere (pen) 3-0, 80. Boere 4-0

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen, Jansen, Piqué, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Celik, Kivuvu, Bakx; Mathieu en Boere

 

Foto’s: Marcel Bonte

ossach4

Bram Thomassen en Stichting Chaja willen het woord kanker nooit meer op een voetbalveld horen.

ossach2

Hét stiftje van Tom Boere. De bal ging heerlijk over de doelman heen.

ossach3

Een gelukkige Klaas Wels viert de zege. Net als zijn spelers. 

ossach

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP