nieuwebannerlaatstenieuws

Effectief Jong Ajax met 0-3 te sterk

Marcel Keizer, trainer van Jong Ajax, mag in z’n handen knijpen. Hij beschikt wekelijks over de beste talenten van het land. Geef ze een beetje ruimte en zij maken er wat van. Ondanks dat wij tegen de Amsterdammers een prima pot speelden, wonnen zij met 0-3. Abdelhak Nouri, Mateo Cassierra en Kenny Tete tekenden voor de treffers.

Twee kansen, twee doelpunten
François Gesthuizen en z’n mannen leken de boel vanaf het begin aardig op orde te hebben. Het lukte om druk te zetten, weinig weg te geven en we kwamen zelf ook aan voetballen toe. Toch was er in de elfde minuut een onoplettendheidje. Even kregen Vaclav Cerny en Nouri wat ruimte en zij profiteerden gelijk. Het duo sneed door defensie, waarna Nouri de bal over Jordy Deckers wipte: 0-1. Daarna kregen wij een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Eerst stuitte Fatih Kamaci van dichtbij op Norbert Alblas en daarna werd een kopbal van Jochem Jansen op de lijn gekeerd. Ook Tom Boere lukte het niet om de stand in evenwicht te brengen. Zijn lob werd ternauwernood over de lat getikt door Alblas. Aan de andere kant was het wel raak. Cassierra nam voor de tweede keer het Osse doel onder vuur en maakte uit de draai de 0-2.

Mogelijkheden op 1-2
Ondanks de achterstand bleven we op zoek gaan naar een doelpunt. Istvan Bakx lanceerde Boban Lazic met een fijne pass, maar de aanvaller koos voor de moeilijke oplossing. Zijn lob eindigde in de handen van Alblas. Na de pauze waren de Amsterdammers via Justin Kluivert en Cerny dichtbij een doelpunt, maar dat was Kamaci ook. Hij schoot rakelings naast. De inzet van Ayrton Statie werd stijlvol gepakt door de goalie van de Amsterdammers.

Klasse
Na een uur spelen stelde Jong Ajax nog eens haar talent tentoon en werd de wedstrijd in het slot gegooid. Nouri had een fijne pass op de opstomende Tete in huis en die liet Deckers van dichtbij kansloos: 0-3. Daarna gingen we nog zoek naar een eretreffer, maar die viel niet meer. Ons optreden was aardig, maar niet goed genoeg om een resultaat te halen tegen een effectief Jong Ajax. Een ploeg met klassespelers in de gelederen.

 

Scoreverloop

11. Nouri 0-1, 31. Cassierra 0-2, 61. Tete 0-3

Opstelling FC Oss

Deckers; Jansen, De Braal, Kivuvu, Statie; Van den Ouweland (72. Van der Venne), Celik, Kamaci; Bakx, Boere, Lazic.

Opstelling Jong Ajax

Alblas; Tete, Lartey-Sanniez (81. Savastano), Bergsma, Dankerlui; Eiting, Nouri, Van de Beek (46. De Jong); Kluivert (81. Mazraoui), Cassierra, Cerny.

 

Foto's: Marcel Bonte

ossjaj

De Amsterdammers traden in Oss aan met een boel jongens uit de A-selectie, zoals Abdelhak Nouri

ossjaj3

Eén van de Osse kansen in de maak. Fatih Kamaci treft Norbert Alblas van dichtbij.

ossjaj2

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP