nieuwebannerlaatstenieuws

De derby tegen FC Den Bosch eindigt gelijk: 1-1

Vrijdagavond eindigde de wedstrijd tegen FC Den Bosch onbeslist. Terwijl het twee kanten op had kunnen vallen. Voor de pauze waren wij de betere, maar in de slotfase van de tweede helft kwamen we een paar keer goed weg. Het werd 1-1.

Twijfelachtige start
De bezoekers begonnen beter aan de derby. Zij werden in de eerste minuten al gevaarlijk via Mario Bilate en Ben Santermans, maar hun schoten troffen geen doel. Niet veel later zorgde Boban Lazic voor het eerste Osse gevaar. Hij schoot uit de draai, maar recht op doelman Kees Heemskerk af. Geen doelpunt, wel het startsein voor een sterke fase van de ploeg van François Gesthuizen.

Slechts één goal
Gedreven gingen we op zoek naar de openingstreffer. Justin Mathieu kreeg twee levensgrote kansen, maar hij trof twee keer de Bossche doelman. Na een half uur spelen viel-ie alsnog. Uit een afgemeten voorzet van Cihat Celik knikte Fatih Kamaci knap raak. Meteen na de 1-0 had Tom Boere de score zelfs kunnen verdubbelen. De spits ging er met de bal vandoor en wilde Lazic bedienen, terwijl hij zijn 27e van het seizoen kon maken. De voorzet ging mis en de kans dus over. FC Den Bosch kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, maar wel op gelijke hoogte. Door een slordigheidje van de doelpuntenmaker. Kamaci verloor de bal op het middenveld waardoor Bilate weggestuurd kon worden. Die nam prima mee en rondde koel af: 1-1.

Saaie tweede helft
In het eerste bedrijf werd er met volle overtuiging gespeeld, maar dat ebde na de pauze weg. Het duel werd een stuk minder aantrekkelijk. Toch kwamen er mogelijkheden. Niet veel, maar ze waren er. Boere lepelde de bal over Heemskerk, maar naast het doel. En Kamaci schoot bij de tweede paal van dichtbij tegen een Osse verdediger. Aan de andere kant verscheen Bilate vrij voor doel, maar zijn inzet was te slap.

Spannend eind
Dat was het wel zo’n beetje. Tot aan de slotminuten. Toen waren de bezoekers een paar keer dichtbij de winnende treffer, maar tweemaal redde Jordy Deckers knap. Invaller Richard van der Venne – die na lang blessureleed weer minuten mocht maken – kopte een schot van Luuk Brouwers van de lijn. Zo was de Ossenaar meteen belangrijk en bleef het gelijk.

Scoreverloop
30. Kamaci 1-0, 40. Bilate 1-1

Opstelling FC Oss
Deckers; Jansen, De Braal, Stuy van den Herik, Piqué; Kivuvu, Celik, Kamaci (84. Van der Venne); Mathieu, Boere, Lazic (68. Bakx)

 

Foto's: Marcel Bonte

ossdbo

Richard van der Venne maakte zijn rentree en redde meteen een punt

ossdbo2

Na een half uur bracht Fatih Kamaci ons op 1-0.

ossdbo3

Maar Mario Bilate, hier in duel met Lorenzo Piqué, maakte tien minuten voor het eind gelijk.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP