nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss geeft voorsprong uit handen en verliest

FC Oss heeft met 3-1 verloren bij Telstar. De vrijdagavond begon zo mooi, maar eindigde bijzonder zuur. Cihat Çelik schoot ons al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar deze werd in de slotfase klungelig weggegeven.

Dat de start goed was, hadden we mede aan Denis Mahmudov te danken. De vleugelaanvaller van Telstar ontsnapte al na twee minuten aan de aandacht van onze verdedigers, maar lobte ruim over het doel van Ronald Koeman. Iedereen wakker? Ja. Zonder groots te spelen, namen we het initiatief en kwamen we na een kwartier op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop werd door Rick Stuy van den Herik met een halve omhaal weer voor doel gebracht en daar stond Celik. De middenvelder volleerde raak: 0-1.

Kansen op 0-2
Nog voor de pauze had de voorsprong verdubbeld kunnen worden. Eerst kreeg Fatih Kamaci een kans, maar hij had te veel te tijd nodig. Hier ging overigens een mooie actie van Lazic aan vooraf. Daarna ging Celik de één-twee aan met Istvan Bakx en verscheen de doelpuntenmaker vrij voor Boy de Jong. Zijn inzet was echter te slap en een prooi voor de goalie.

Feller Telstar
In de tweede helft groeide de thuisploeg in de wedstrijd. Het elftal van Michel Vonk zette hoger druk en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam. Met een beetje hulp van Dylan de Braal. De verdediger, die zijn basisdebuut maakte, trok Floris van der Linden naar de grond. Scheidsrechter Oostrom kon niet anders dan naar de stip wijzen en Mohammed Ajnane klaarde dit klusje.

Dramatische slotfase
In de 78e minuut kreeg Bakx dé kans om ons op een nieuwe voorsprong te schieten. Hij kon na een prima aanval uithalen, maar De Jong dook de bal katachtig uit z’n doel. De 1-2 viel niet, de 2-1 wel. Ajnane mocht richting Koemans doel dribbelen zonder dat-ie lastig werd gevallen door een verdediger. Daar maakte hij dankbaar gebruik van: zijn schot ging laag binnen. Twee minuten later gooide Van der Linden het duel in het slot. Lorenzo Piqué speelde terug op Koeman, maar deed dat net iets te kort. De spits was eerder bij de bal en wipte 3-1 binnen. Over en sluiten.

 

Scoreverloop

14. Celik 0-1, 66. Ajnane (pen) 1-1, 80. Ajnane 2-1, 82. Van der Linden 3-1

Opstelling FC Oss

Koeman; Janssen, De Braal, Stuy van den Herik, Piqué; Kivuvu, Celik, Kamaci (68. Mathieu); Bakx, Boere, Lazic (83. El Aissati)

 

Foto’s: Proshots

teloss1

Cihat Celik maakte zijn eerste treffer in Osse dienst.

teloss2

Ronald Koeman zag zijn verdediging de doelpunten weggeven en was zelf kansloos bij de drie treffers.

 

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP