nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss begint het jaar goed

We zijn de tweede competitiehelft uitstekend gestart met een 4-2 zege op FC Dordrecht. Wederom was het een doelpuntenfestijn. Diegene die nog twijfelt over de aanschaf van een halve seizoenkaart: doe dat niet langer, want je mist een boel goals. Tom Boere maakte vrijdagavond zijn 21e, 22e én 23e treffer. Boban Lazic schreef er ook één op z’n naam.

Van meet af aan hadden we het initiatief in de wedstrijd. Al was het voor rust niet altijd even flitsend, er kwamen voldoende mogelijkheden. Justin Mathieu (twee keer), Fatih Kamaci en Cihat Celik kregen het niet voor elkaar om het net al vroeg in de wedstrijd te doen bollen. Ook FC Dordrecht lukte dat niet. Michael Chacon schoot vrijstaand over en Ronald Koeman had een prima antwoord op de inzet van Everon Pisas.

Toch nog goals voor de pauze
De toeschouwers vestigden langzaamaan hun hoop op het tweede bedrijf, omdat doelpunten uitbleven. Tot aan de 43e minuut. Topscorer Boere liet zien dat hij het nog steeds in huis heeft. Hij schoot de bal - na een lage voorzet van Mathieu - diagonaal in het kruis: 1-0. Lang konden we niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later stond het alweer gelijk. Alvin Daniels trof in de korte hoek doel.

Oppermachtig
In de tweede helft voerden we meteen de druk op. Met succes, want de bezoekers kwamen er niet meer aan te pas en de 2-1 bleef niet lang uit. Lazic verschalkte goalie Tim Coremans met een schitterende boogbal. Een hele mooie, maar de 3-1 was nog mooier. Een afgeslagen hoekschop viel - op het puntje van de zestien - voor de voeten van Cihat Celik. Die aarzelde niet en vuurde, waarna de bal prachtig in de verre hoek plofte. Alle credits voor Celik, maar het doelpunt kwam niet op zijn naam. Boere toucheerde namelijk het schot vlak voordat-ie binnenviel. 

Hattrick
Twintig minuten voor het einde kreeg de 'goaltjesdief' van Kamaci ook zijn derde gegungd. Ze verschenen met tweeën voor de doelman en Kamaci had zelf kunnen gaan, maar gaf breed op Boere. Die kon simpel binnen tikken. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Invaller Alesio da Cruz soleerde en schoot de 4-2 achter Koeman.

FC Oss TV was er vrijdagavond uiteraard ook bij. Bekijk hier de reacties van François Gesthuizen, Boere en Celik.

 

Scoreverloop
43. Boere 1-0, 45. Daniels 1-1, 56. Lazic 2-1, 63. Boere 3-1, 71. Boere 4-1, 87. Da Cruz 4-2

Opstelling FC Oss
Koeman; Jansen, Balk, Stuy van den Herik, Piqué; Kivuvu, Celik, Kamaci (79. Bakx); Mathieu, Boere (87. Van Pol) en Lazic.

 

Foto's: Erwin Spek, Proshots.

ossdor1

Voordat er gevoetbald kon worden, moest het veld twee keer sneeuwvrij worden gemaakt. Grote dank aan J&E Sports.

ossdor

Door de prima overwinning zijn we een plekje gestegen. Over FC Den Bosch heen naar de 13e plaats.

ossdor4

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP