nieuwebannerlaatstenieuws

De wedstrijd tegen NAC Breda duurt één minuut te lang

Een gifbeker die leeg moet. Je begeven in de hoek waarin klappen vallen. Deze clichés werden na afloop van het duel met NAC vaak de catacomben in geslingerd, want op dit moment zit werkelijk niks mee. Vrijdagavond waren we hard op weg naar een punt tegen de Bredase titelkandidaat, maar in de allerlaatste minuut viel toch nog de 3-4. De bal stuitte op de kruin van Justin Mathieu en achter eigen doelman Jordy Deckers. Zuur, ongelooflijk zuur.

Slechte start
We openden niet best tegen de nieuwe nummer twee van de Jupiler League. Na drie minuten lieten Jordi Balk en Fatih Kamaci zich aan de zijkant aftroeven door Cyriel Dessers, waarna de spits alle tijd had om de bal voor het Osse doel te gooien. Giovanni Korte duwde eerst Ayrton Statie omver en tikte vervolgens de 0-1 binnen. De overtreding ontging de scheidsrechter blijkbaar. Een snelle tegenvaller, maar het elftal van François Gesthuizen raakte niet in de war. Het ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Eerst volleerde Cihat Çelik via een NAC-been naast en even later raakte Mathieu – na een knappe actie – de lat. Het tweede doelpunt van de wedstrijd viel echter aan de andere kant. Arno Verschueren kopte een corner bij de eerste paal hard raak: 0-2. Daarna kregen de bezoekers ook nog een enorme kans op 0-3 in de schoot geworpen, maar Dessers vergat te scoren.

Geweldige comeback
In de 37e minuut kwamen we terug in de wedstrijd. Dennis Janssen stak de bal prachtig op Celik en die tikte door op de lopende Tom Boere. De topschutter omspeelde doelman Jorn Brondeel en schoof de 1-2 binnen. Het startsein om het duel volledig te doen kantelen. We namen de Bredanaars in de houdgreep en kregen na de pauze snel loon naar werken. Istvan Bakx werd onderuit geschoffeld door Verschueren en scheidsrechter Joey Kooij wees naar de stip. Boere schoot feilloos zijn tiende van het seizoen binnen, waarmee hij topscorer van de Jupiler League is. Vijf minuten later was het weer raak, opnieuw stond Janssen aan de basis. De rechtsback vond Mathieu met een lage voorzet en die maakte via de onderkant van de lat de 3-2. Een geweldige comeback.

Lullige ontknoping
We bleven een tijdje heer en meester, maar moesten na ruim een uur toch de gelijkmaker slikken. Dessers kreeg net wat te veel tijd om aan te leggen en scoorde. Daarna voerde NAC de druk langzaam op zonder echt gevaarlijk te worden, waardoor het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. In de absolute slotfase kregen de bezoekers nog één vrije trap. Nog één moment dat overleefd moest worden, maar dat lukte niet. Mathieu kopte de bal ongelukkig in eigen doel.

 

Scoreverloop
3. Korte 0-1, 29. Verschueren 0-2, 37. Boere 1-2, 48. Boere (pen) 2-2, 52. Mathieu 3-2, 63. Dessers 3-3, 90+4. Mathieu (eigen doel) 3-4

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen, Balk, Stuy van den Herik, Statie; Van den Ouweland, Kamaci, Celik (89. Piqué); Bakx (79. Falkenstein), Boere (82. Lazic) en Mathieu.

Foto’s: Marcel Bonte

 

ossnac3

De ontlading was enorm groot nadat we terugkwamen tot 3-2, want iedereen snakt naar punten. Dat zou ook verdiend zijn.

 

ossnac

Tom Boere nam de leiding in het topscorersklassement. Hij staat nu op 10.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP