nieuwebannerlaatstenieuws

Weer 2-0 voor, weer gaat het mis

Vrijdagavond was er lang geen vuiltje aan de lucht tegen RKC Waalwijk. De bezoekers hadden niets in de melk te brokkelen en dankzij doelpunten van Istvan Bakx en Justin Mathieu stonden we na een half uur al op 2-0. Toch ging het finaal mis. Vlak voor rust kreeg RKC de 2-1 cadeau en na de pauze mochten zij nog vier presentjes uitpakken: 2-5.

Wisselingen
Trainer François Gesthuizen liet tegen de Waalwijkers vier andere spelers aan de start verschijnen: Jordy Deckers, Richard van der Venne, Cihat Çelik en Justin Mathieu. Deze wisselingen pakten in de openingsfase goed uit. We namen direct het heft in handen en maakten -met een beetje hulp van RKC-doelman Tamati Williams- al snel 1-0. De keeper onderschepte na vier minuten een pass van Van der Venne en verslikte zich vervolgens in de bal. Istvan Bakx was er als de kippen bij om binnen te schuiven. Niet veel later kregen Mathieu en Van der Venne een kans om hier een rappe tweede goal aan toe te voegen, maar die bleef nog even uit.

Eén fout in 45 minuten
De 2-0 viel alsnog na 32 minuten. Tom Boere stuurde met een slim passje Mathieu weg en die rondde oog in oog met Williams koeltjes af. Daardoor leek het erop dat we zonder zorgen naar de thee konden, maar vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft ging Dominique Kivuvu in de fout. Het lukt hem niet om de bal uit de doelmond te knallen, waar Pieter Langedijk van profiteerde. De linksbuiten van RKC schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Dramatische tweede helft
In het tweede bedrijf waren we geen schim van de ploeg voor rust en voltrok zich een doemscenario. Binnen tien minuten keken we tegen achterstand aan. Serginho Greene maakte de 2-2 en Johan Voskamp kopte snoeihard 2-3 binnen. Vervolgens probeerden onze mannen de rug te rechten en kregen we nog wat mogelijkheden op een gelijkmaker, maar RKC strafte elke verdedigingsfout genadeloos af. Langedijk kreeg vrije doortocht naar het Osse doel en scoorde -in buitenspelpositie- de vierde Waalwijkse goal. Een kwartier voor het einde mocht Voskamp ongehinderd raak koppen: 2-5.

Zo beleefden de supporters een déjà vu. Twee weken eerder namen we tegen Almere City eveneens een 2-0 voorsprong en ook die gaven we weg. Het lukte dus opnieuw niet om de voorlaatste plaats te verlaten, terwijl de avond nog zo mooi begon.

Scoreverloop
4. Bakx 1-0, 32. Mathieu 2-0, 43. Langedijk 2-1, 49. Greene 2-2, 53. Voskamp 2-3, 68. Langedijk 2-4, 76. Voskamp 2-5

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen, Kivuvu, Stuy van den Herik, Piqué; Van den Ouweland (65. Balk), Van der Venne, Çelik (77. Lazic), Boere, Bakx (68. Falkenstein).

Foto's: Marcel Bonte Fotografie

 

ossrkc1

Boven: Het doelpunt van Istvan Bakx wordt gevierd. Onder: De flitsende start levert uiteindelijk niets op.

ossrkc2

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP