nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss geeft een zege uit handen

Lang leek het een mooie vrijdagavond te worden in het Frans Heesen Stadion. We stonden op een comfortabele 2-0 voorsprong, zouden op tien punten komen en daarmee aansluiting vinden bij de ploegen boven ons. Tot een kwartier voor tijd. Almere City FC trok binnen één minuut de stand gelijk en maakte tot overmaat van ramp ook nog de 2-3. Door de nederlaag staan we voorlaatste, terwijl de wereld er heel anders uit had kunnen zien.

Flitsende start
De spelers die tegen Jong Ajax startten, kregen de kans om zich te revancheren op de fikse nederlaag van vier dagen eerder. Dezelfde elf hadden de boodschap begrepen, want na twee minuten schoot Boban Lazic ons al op voorsprong. De linksbuiten was uitgeweken naar rechts, dribbelde naar binnen en krulde de bal in de verre hoek: 1-0. Een flitsend begin, waarna een tamme fase volgde. Daarin waren er twee kansjes voor Sven Braken, maar beide pogingen gingen naast.

Boere op zes
De tweede echte Osse kans was opnieuw raak. Istvan Bakx stuurde Lazic weg en die had een piekfijne voorzet op Tom Boere in huis. De spits schoot vervolgens onberispelijk de 2-0 tegen de touwen. Zijn zesde van het seizoen en geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van François Gesthuizen. Almere City kreeg nog wel een dot van een kans op de aansluitingstreffer, maar Yener Arica schoot van dichtbij op de paal. Zo gingen we rusten met een riante voorsprong.

Geen 3-0, maar 2-3
Na de pauze bleef Almere onmachtig en kregen we mogelijkheden om de score op te voeren naar 3-0. Eerst was het de beurt aan Bakx, maar de aanvaller koos er na een dribbel voor om af te leggen op Boere. Die schoot naast. Daarna had Fatih Kamaci een flinke knal in huis, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Vervolgens ging het mis. In de 76e minuut kwamen de Almeerders plotseling terug in de wedstrijd toen Arica binnentikte en nog geen 30 seconden later lag ook de 2-2 in het Osse doel. Verdediger Kaj Ramsteijn kopte een vrije trap over Ronald Koeman. Na de gelijkmaker ging het publiek er nog eens achter staan en werd de jacht op een nieuwe voorsprong ingezet, maar het werd enkel erger. Braken schoot in de voorlaatste minuut de winnende treffer via de onderkant van lat binnen.

Scoreverloop
2. Lazic 1-0, 29. Boere 2-0, 76. Arica 2-1, 77. Ramsteijn 2-2, 89. Braken 2-3

Opstelling
Koeman; Piqué, Kivuvu, Stuy van den Herik, Statie; Van den Ouweland, Janssen, Kamaci (77. Celik); Bakx (87. Falkenstein), Boere (83. Mathieu) en Lazic.

Foto's: Proshots / Marcel Bonte

ossalmere3web

Boban Lazic schoot al vroeg de 1-0 binnen

ossalmere1web

Na afloop overheerste het ongeloof en de teleurstelling

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP