nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss krijgt een pak rammel in Amsterdam

Na de fraaie overwinning op FC Eindhoven en de prima prestatie in De Kuip vertrok onze selectie met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Jong Ajax. We kwamen echter van een koude kermis thuis. De Amsterdammers waren -met name in de tweede helft- oppermachtig en stuurden ons met een 7-0 nederlaag weer naar Oss. Een flink pak op de broek.

In eerste tien minuten was er niets aan de hand. Het elftal van François Gesthuizen zette de tegenstander vroeg onder druk en Jong Ajax speelde slordig. Hierdoor kwamen zij niet toe aan haar geliefde positiespel. De eerste mogelijkheid was voor Tom Boere, maar zijn kopbal kon gevangen worden door Norbert Alblas. Aan de andere kant vloog de eerste poging wel tegen de touwen. Het schot van Donny van de Beek werd door Ayrton Statie van richting veranderd, waardoor Ronald Koeman kansloos was: 1-0.

Na het openingsdoelpunt ging het lopen bij de talenten van Ajax. Met zuiver positiespel, veel beweging en vlotte combinaties speelden zij ons even helemaal zoek. Gelukkig hadden Mateo Cassierra, Pelle Clement en Václav Černý het vizier onscherp en werd de wedstrijd niet al vroeg in het slot gegooid. Toch kwamen er ook prima kansen voor onze ploeg. Eerst had Boban Lazic vrije doortocht naar het doel, maar nam hij de bal niet goed aan. Daarna had doelman Alblas een antwoord op schoten van Lorenzo Piqué en Fatih Kamaci en kopte Rick Stuy van den Herik geheel vrijstaand over. Vlak voor de pauze viel er alsnog een tweede doelpunt. Omdat wij overal een stapje te laat kwamen, combineerden de Ajacieden dwars door onze verdediging. Cassierra was het eindstation van een fraaie aanval en tikte de 2-0 binnen.

Zo had het met rust 5-0, maar ook 1-1 kunnen staan. Dat de schade beperkt bleef, bood in elk geval hoop voor het tweede bedrijf.

Het bleek ijdele hoop, want drie én vijf minuten na de pauze was het alweer raak. Frenkie de Jong gleed de 3-0 binnen en invaller Vince Gino Dekker stiftte de 4-0 over Koeman heen. De wijze waarop was schrijnend. We werden een speelbal van het elftal van Marcel Keizer, dat bij vlagen weergaloos voetbal op de mat legde. De trukendoos ging open en het ene hakje na het andere vloog ons om de oren. Dekker maakte zijn hattrick compleet en Van de Beek tekende voor z’n tweede treffer, waardoor Jong Ajax uitliep naar 7-0. Daar bleef het bij.

We kregen nog wel mogelijkheden om de ‘eer’ te redden, maar Boere trof de lat en Justin Mathieu schoot op Alblas. Met het schaamrood op de kaken, verlieten wij sportpark De Toekomst. Bij Ajax kunnen ze er vanuit gaan dat het de komende jaren wel snor zit met de doorstroming naar het eerste elftal.

Scoreverloop

13. Van de Beek 1-0, 43. Cassierra 2-0, 48. Frenkie de Jong 3-0, 50. Dekker 4-0, 62. Dekker 5-0, 66. Van de Beek 6-0, 72. Dekker 7-0

Opstelling FC Oss

Koeman; Piqué (62. Celik), Kivuvu, Stuy van den Herik, Statie; Van den Ouweland (88. El Aissati), Janssen, Kamaci; Bakx, Boere en Lazic (73. Mathieu)

Foto's: Pro Shots / Jasper Ruhe

ajaxweb

Ronald Koeman mocht gister zeven keer vissen

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP