nieuwebannerlaatstenieuws

Flinke nederlaag bij Go Ahead Eagles

FC Oss heeft vrijdagavond geen goed vervolg kunnen geven aan de derbyzege op FC Den Bosch. Op bezoek bij Go Ahead Eagles konden we geen vuist maken en werden we getrakteerd op een 5-0 nederlaag. Uitgerekend oud-speler Teije ten Den kroonde zich tot man of the match. Hij maakte twee doelpunten.

Trainer Reinier Robbemond had zijn ploeg vooraf gewaarschuwd voor een furieus begin van de Eagles. Hij verwachtte een getergde ploeg, vanwege het uitblijven van resultaten, met een fanatiek publiek daarachter. Dat werd ook werkelijkheid. Ondanks de waarschuwing hadden we moeite om zich daar tegen te wapenen. De thuisploeg nam meteen het heft in handen en beloonde zich al na tien minuten. Sander Duits plaatste zijn voorhoofd tegen een afgemeten voorzet van Randy Wolters en liet Xavier Mous kansloos: 1-0.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de strijd steeds meer gelijkwaardig. De eerste Osse dreiging kwam na een kleine twintig minuten via Damiano Schet. De linksbuiten dribbelde naar binnen en creëerde ruimte voor een schot, maar dat ging net naast het Eagles-doel. Dat we meer en meer grip op het duel kregen, werd even later alweer teniet gedaan. Dean van der Sluys verslikte zich in Darren Maatsen, waardoor de vleugelspeler Ten Den een niet te missen kans bood. De spits tikte simpel de 2-0 binnen.

Voor de tweede helft was hetzelfde scenario geschreven. De bezoekers probeerden zich terug te knokken in de wedstrijd en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Daar was het dichtbij toen een geel-rode verdediger de bal tegen de hand kreeg. De bal had op de stip gekund, maar arbiter Erwin Blank oordeelde het als niet-opzettelijk. Met frisse krachten Fatih Kamaci en Felitciano Zschusschen en beter spel gloorde er weer hoop. Net op het moment we ook daadwerkelijk terug in de strijd leken te zijn, sloeg het elftal van Hans de Koning keihard toe. Eerst ontsnapte Ten Den aan de aandacht en liet hij Mous met een lage schuiver kansloos. Twee minuten later schoot topscorer Leon de Kogel de 4-0 binnen. Alle Osse aspiraties konden terug de kast in. Zeker toen De Kogel een kwartier voor het einde ook de 5-0 maakte.

Door de nederlaag en de overwinning van RKC Waalwijk is het akelig spannend geworden onderin. Het verschil met de Waalwijkers is nog twee punten. Op maandag 4 april krijgen we een kans om de voorsprong weer te vergoten. Dan gaan we op bezoek bij Jong PSV.

Jeffrey Ket en Reinier Robbemond stonden na afloop FC Oss TV te woord. Kijk en luister naar hun reacties.

Scoreverloop

10. Duits 1-0, 31. Ten Den 2-0, 69. Ten Den 3-0, 71. De Kogel 4-0, 76. De Kogel 5-0

Opstelling

Mous; Jansen, Ket, Piqué, Van der Sluys; Janssen, Van der Venne (79. Balk), Stuy van den Herik (65. Kamaci); Bakx, Van Eijma (65. Zschusschen) en Schet.

 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP