bannerlaatstenieuwsnov

Twee Ossenaren bezorgen FC Oss de derbyzege: 3-1

Maandagavond werd de immer beladen derby tegen FC Den Bosch gespeeld. We beslechten de strijd in het Frans Heesen Stadion in ons voordeel dankzij goals van twee Ossenaren. Uitblinker Richard van der Venne en linksback Dean van der Sluys troffen doel. Bosschenaar Arda Havar kopte tussendoor de gelijkmaker binnen en Istvan Bakx bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-1.

Saillant detail aan de drie Osse doelpuntenmakers: zij hebben allen een verleden bij FC Den Bosch. Van der Venne en Van der Sluys speelden in de jeugd van blauw-witten en Bakx stond daar tweeënhalf jaar onder contract.

Het duurde even voordat het treffen ontpopte tot een echte derby. We waren feller, maar zorgden na een half uur spelen pas voor serieus gevaar. Bruno Appels, de Bossche sluitpost, bokste een geplaatst schot van Irvingly van Eijma uit zijn doel. Vlak voor de pauze ontbrandde de wedstijd alsnog dankzij de grote Van-der-Venne-show. Hij mocht bij afwezigheid van Fatih Kamaci beginnen als nummer 10, zijn favoriete positie, en liet zien zich als een vis in het water te voelen. De middenvelder opende de score, nadat hij de bal goed controleerde en bekeken richting lange hoek stuurde: 1-0. Na zijn treffer nam hij het doel nog twee maal onder vuur, maar trof hij de lat en de vuisten van Appels.

FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet miste elke vorm van bezieling in zijn elftal en bracht daarom Arda Havar na de rust. Met effect, want vijf minuten later kopte de aanvaller de 1-1 tegen de touwen. Havars treffer zette het duel ook meteen op z’n kop. We waren een kleine tien minuten volledig de kluts kwijt en mochten in de handen wrijven dat de bezoekers het vizier niet op scherp hadden staan. Denis Pozder en Vykintas Slivka verzuimden hun ploeg op voorsprong te schieten.

Een kwartier voor het einde deed Van der Sluys dat wel. De jonge verdediger stoomde mee op, kapte een verdediger uit en schoot vervolgens heerlijk de 2-1 binnen. Met de buitenkant van zijn linkerschoen krulde hij de bal in de lange hoek. Het tweede doelpunt van Osse makelij en de eerste voor Van der Sluys in het betaald voetbal. In de laatste tien minuten golfde het spel op en neer. FC Den Bosch ging op zoek naar de gelijkmaker en wij wilden de genadeklap uitdelen. Dat lukte in de extra tijd toen Bakx vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uithaalde en daarmee de einstand bepaalde op 3-1.

Zo werd uitgerekend tegen buurman Den Bosch de serie van vijf nederlagen beëindigd. Dankzij de verdiende derbyzege houdt het elftal van Reinier Robbemond bovendien hekkensluiter RKC Waalwijk op afstand en de clubs hoger op de ranglijst in het vizier. 

Scoreverloop

41. Van der Venne 1-0, 50. Havar 1-1, 76. Van der Sluys 2-1, 90+2. Bakx 3-1

Opstelling FC Oss

Mous; Jansen, Ket, Piqué, Van der Sluys; Janssen, Van der Venne, Stuy van den Herik; Bakx, Van Eijma en Schet

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

  • Jupiler League Schild logo op WIT
  • sportdirect logo yellowback RGB
  • VIlogo
  • GreenFields zonder PBTC diapositief
  • maaskantreizen
  • Allekabels Logo
  • pricewise
  • hoyhoy
  • Allesin1abonnement
  • telefoon nl