nieuwebannerlaatstenieuws

Sterk voetballend tiental FC Oss in slotfase naar verdiend punt in Volendam: 2-2

FC Oss heeft het eerste punt in 2015 binnen. Na een snelle voorsprong gooide een vroege rode kaart voor Lorenzo Piqué alle plannen van de bezoekers overhoop. 

Desondanks waren tien Ossenaren bij vlagen beter dan elf Volendammers, maar lange tijd leek de thuisploeg toch aan het langste eind te gaan trekken. Het fraaie positiespel en het harde werken van de Osse ploeg werd vlak voor tijd echter alsnog beloond met een prachtige gelijkmaker: 2-2.

Ondanks dat FC Volendam vol energie aan het duel begon, waren de eerste kansen voor FC Oss. Eerst was Istvan Bakx onzorgvuldig in een snelle uitbraak en enkele minuten later had Kevin van Veen zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. Een te korte terugspeelbal van een verdediger van de thuisploeg werd opgepikt door de Osse spits, maar Van Veen zag zijn inzet gekeerd door doelman Zwarthoed. Toch zou de 0-1 niet uitblijven. Fatih Kamaci zette vanaf de linkerflank voor, Van Veen kopte prima terug en Dennis Janssen drukte af op het vijandelijke doel. Waar Zwarthoed zijn ploeg kort daarvoor nog wist te redden, had de keeper onvoldoende antwoord op het afstandsschot van Janssen: 0-1. De organisatie van FC Oss stond uitstekend en FC Volendam had weinig in te brengen tegen de bezoekers. De thuisploeg werd echter een handje geholpen door de Ossenaren. Brandley Kuwas kwam in kansrijke positie voor het doel van Luuk Koopmans, maar werd op zijn hakken getikt door Lorenzo Piqué. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en trok een directe rode kaart voor de linksback van FC Oss. De gasten moesten met tien man op zoek naar een nieuwe voorsprong, want Kevin Brands schoot de toegekende penalty simpel binnen: 1-1. Boessen bracht Dean van der Sluys in de ploeg voor Genaro Snijders om zijn viermansverdediging weer te completeren. Tot aan de rust probeerde FC Oss vervolgens geen tegentreffer te incasseren, maar in die opzet slaagden de gasten niet. Vlak voor rust ontsnapte Kuwas aan Van der Sluys en lobte de bal handig over de uitgekomen Koopmans heen: 2-1.

Boessen besloot na rust een middenvelder door te schuiven naar de aanvalslinie en die omzetting pakte goed uit. Ondanks dat FC Volendam met een man meer op het veld stond, was het FC Oss dat met verzorgd en bij vlagen uitstekend positiespel het heft in handen nam. Tot grote kansen leidde het echter niet, maar ook de thuisploeg kwam maar moeizaam in de buurt van de Osse goal. Met nog een half uur te spelen bracht Boessen met Justin Mathieu en Johnatan Opoku voor Joep van den Ouweland en Fatih Kamaci wat fris bloed in zijn ploeg. De keren dat FC Volendam er dreigend uitkwam bleven schaars, al was invaller Van Kippersluis tien minuten voor tijd dichtbij een beslissende derde goal voor de gastheren. Doelman Koopmans bracht echter knap redding en hield zijn ploeg daarmee in de wedstrijd. Een paar minuten later dribbelde Van Veen behendig langs enkele oranjehemden, maar het schot dat de Osse spits vervolgens fabriceerde miste kracht en richting. De tien Ossenaren bleven de aanval zoeken en voetbalden de gehele tweede helft beter dan de elf spelers van de thuisploeg. De beloning voor het gedurfde spel kwam er één minuut voor tijd. Een oogstrelende aanval door het hart van de Volendamse defensie werd door Mathieu doeltreffend afgerond: 2-2. Een meer dan terechte gelijkmaker voor de Ossenaren. In de laatste minuut van de wedstrijd combineerden de gasten zelfs nogmaals flitsend richting het doel van Zwarthoed, maar Dennis Janssen vergat zijn ploeg en de meegereisde supporters in extase te brengen. Scheidsrechter Van de Graaf floot af en FC Oss mocht een zwaarbevochten, maar dikverdiend punt bijschrijven.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP