nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss wacht zware opgave in Venlo na verliespartij: 1-2

Afgelopen maandag begonnen dan eindelijk de Jupiler Play-Offs voor onze ploeg. Na de gewonnen periodetitel keken we al weken uit naar dit smakelijke toetje van de competitie. Voor het weekend werd bekend dat niet Sparta Rotterdam, maar VVV-Venlo onze eerste tegenstander werd. In een wedstrijd met twee totaal verschillende helften, zegevierden de Limburgers met 1-2.

 

VVV-Venlo begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Maurice Steijn was overal net wat feller en leek minder last te hebben van de spanning. Na een kwartier spelen was het al raak: Fatih Kamaci verspeelde de bal op het middenveld en Melvin Platje werd de diepte ingestuurd. De aanvaller van VVV-Venlo sneed naar binnen en trok voor op de instormende Randy Wolters die eenvoudig binnen kon tikken: 0-1. Ook na de openingstreffer bleven de Venlonaren gevaarlijker dan de thuisploeg. Toch trok ons elftal de stand al snel gelijk. Istvan Bakx verdiende een vrije trap en ging zelf achter de bal staan. De aanvaller met het fijne linkerbeen draaide de bal het vijandelijke strafschopgebied in en Paul Kok werkte met een knappe voetbeweging binnen: 1-1. Na de gelijkmaker kwam onze ploeg wat beter in de wedstrijd en kreeg Kamaci een geweldige kans op een tweede Osse treffer. Doelman Niki Maënpää kon echter voorkomen dat de bezoekers op achterstand kwamen. Tien minuten voor rust stond VVV-Venlo plotseling weer op voorsprong. Doelpuntenmaker Wolters werd door de andere doelpuntenmaker Paul Kok ten val gebracht en de gasten kregen een penalty. Melvin Platje knalde via de binnenkant van de paal raak: 1-2.

oss vvv2

Na rust was onze ploeg dominant. Wederom was er een grote kans voor Kamaci, maar zijn kopballetje na een slordigheid van de Limburgse defensie was niet hard en hoog genoeg om Mäenpää te verschalken. De Limburgse doelman passeren zou sowieso een listige opgave blijken op deze avond. Ryan Sanusi probeerde het twee keer van afstand, maar trof geen doel. Met veel strijd, passie en hartstocht probeerde onze ploeg de gelijkmaker de forceren, maar de Venlonaren hielden het achterin aardig dicht. Ook de ingevallen Johnatan Opoku kon de Limburgse muur niet slechten. In de slotfase kreeg Kok nog een tweede gele kaart en moest de verdediger het veld voortijdig verlaten. Doelpunten vielen er niet meer.

Er moet vrijdag in Venlo dus een achterstand worden goedgemaakt. Op basis van de tweede helft lijkt dit alles behalve een onmogelijke missie. Wanneer we VVV-Venlo ook in Stadion De Koel terug kunnen dringen, gaan we misschien wel voor een geweldige verrassing zorgen.

oss vvv3

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP