nieuwebannerlaatstenieuws

Klinkende zege op Almere City FC

We hebben de carnaval in stijl geopend, want het was vrijdagavond een waar voetbalfeest in het Frans Heesen Stadion. Almere City FC werd met 5-1 verslagen. Supporters konden genieten van vlotte combinaties, fraaie doelpunten en een hattrick van Richard van der Venne.

Snelle 1-0
De handen konden al vroeg de lucht in. Na zeven minuten speelde Dean van der Sluys op links richting Van der Venne en die legde hem uit de draai panklaar. Panklaar voor Istvan Bakx; de aanvaller plaatste de bal bekeken van 16 meter in de hoek. Even later had Bakx ook de 2-0 op de schoen, maar hij verkoos een tikkie breed boven een schot op doel.

Kansen voor Valpoort
Ook Almere City kreeg kansen en dat is niet gek, want de Almeerders staan op de 7e plek. Vooral Arsenio Valpoort was gevaarlijk. Hij loerde telkens op wat ruimte achter de Osse verdediging en vond die ook. Zijn eerste poging ging hopeloos naast, maar de tweede was wel raak. Hij ontsnapte aan buitenspel en omspeelde Xavier Mous. Vervolgens trof ie het lege doel.

Comfortabele voorsprong
Vervolgens ging het spel op en neer. Het had ook beide kanten op kunnen vallen – Almere City kreeg een licht overwicht –, maar wij kwamen op voorsprong. Van der Venne schoot een afgeslagen vrije trap diagonaal raak. Vlak voor de pauze werd het ook nog 3-1. Ragnar Oratmangoen, Istvan Bakx en Huseyin Dogan combineerden fraai met laatstgenoemde als eindstation. Hij schoof de bal langzaam onder goalie Chiel Kramer door.

Oratmangoen - Van der Venne
In de tweede helft toonde Mous nog eens zijn klasse. Sherjill Mac-Donald liep alleen op hem af, maar de keeper hield hem knap van scoren af. Zo bleef de 3-2 uit, maar viel de 4-1 even later wel. Oratmangoen soleerde schitterend op de achterlijn langs een paar Almere-verdedigers en bediende Van der Venne. Acht minuten later was het Osse duo opnieuw succesvol. Dit keer legde Oratmangoen breed op een meter of 18 van het doel en deed Van der Venne iets fenomenaals. Met veel gevoel legde hij de bal in het kruis: 5-1.

Debuut Keukens
In het laatste kwart had Van der Venne nog een assist op zijn naam kunnen schrijven, maar hij ging voor eigen succes. Koen van der Biezen had hem graag binnen gelopen. Drie minuten voor tijd was er nog een speciaal moment voor Frenk Keukens. De rechtsback kwam binnen de lijnen voor Dogan en maakte zijn debuut in de Jupiler League. 

De moeite waard: de samenvatting.


Scoreverloop
7. Bakx 1-0, 24. Valpoort 1-1, 40. Van der Venne 2-1, 42. Dogan 3-1, 57. Van der Venne 4-1, 65. Van der Venne 5-1

Opstelling FC Oss
Mous; Dogan (87. Keukens), Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Bakx, Van der Venne (90. Van de Sande); Van der Biezen en Oratmangoen


Foto’s: Marcel Bonte

ossalm4

Lorenzo Piqué werd voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet. Hij speelde twee weken geleden zijn 150e wedstrijd voor de club. 

ossalm3

Norichio Nieveld speelde voor het eerst in ons rood-wit en maakte de 90 minuten vol.

ossalm5

Vervanger van de geblesseerde Fatih Kamaci: Ragnar Oratmangoen. Hij liet zien over heel veel talent te beschikken.

ossalm2

Oratmangoen en hattrick-hero Richard van der Venne worden bejubeld.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP