nieuwebannerlaatstenieuws

Teleurstellende nederlaag in Volendam

Vol goede moed ging het elftal van Klaas Wels op bezoek bij FC Volendam. Voor de winterstop hebben we een prima reeks neergezet en er is tijdens het reces - na een korte break - hard gewerkt. Toch eindigde de avond aan De Dijk tegenvallend. Volendam won met 3-1.

Prima begin
We begonnen nog alleraardigst. De thuisploeg werd onder druk gezet en we kwamen er vooral via gangmakers Huseyin Dogan en Dean van der Sluys op links doorheen. De eerste mogelijkheid was voor Thijs van Pol, maar die kopte naast. Aan de andere kant bracht Xavier Mous redding op een afstandsschot van Nick Doodeman.

Volendam daadkrachtiger
Het spel van onze mannen bleef daarna van een acceptabel niveau en er kwamen ook mogelijkheden. Onder meer voor Richard van der Venne (kopbal) en Van Pol (schot net over). De échte kansen waren voor Volendam. Enzo Stroo ging halverwege het eerste bedrijf om Mous heen en leek de bal binnen te schuiven, maar Rick Stuy van den Herik gleed de bal van de lijn. Na een klein half uur was het alsnog raak. De snelle Rodney Antwi bracht de bal voor en Doodeman kopte van dichtbij de 1-0 binnen.

Ongelukkige 2-0
Niks aan de hand. We namen weer het initiatief, mede dankzij een slordig Volendam. Toch waren juist zij zes minuten later weer succesvol. Met een gelukje viel de bal voor de voeten van spits Stroo en die schoot onberispelijk raak: 2-0. Omdat Dogan even later op Hoby Verhulst schoot, was dat ook de ruststand. Onnodig dus.

Kunststukje
De tweede helft begonnen we tam en onzorgvuldig. Hierdoor wisten we nauwelijks druk te ontwikkelen en bleef het elftal van Misha Salden eenvoudig overeind. Ze kwamen zelfs op 3-0. En hoe. Runderkamp zag Mous ver voor z’n doel staan en mikte van een meter of 40 precies raak. Wonderschoon.

Wissels
In het laatste half uur kwamen Mats Grotenbreg, Fisayo Adarbioyo en Ragnar Oratmangoen binnen de lijnen. Daarmee kwam er meer schwung in het elftal, maar het was niet genoeg. We kwamen wel nog op 3-1. Grotenbreg besloot eens uit te halen en raakte de paal, waarna Van der Sluys de rebound in het dak van het doel schoot. Kamaci was nog dichtbij 3-2 en Mous voorkwam een paar keer de 4-1, maar gescoord werd er niet meer.

Bekijk de reacties van Oratmangoen, Dogan en Wels bij FC Oss TV of de samenvatting van FOX.


Scorerverloop
28. Doodeman 1-0, 34. Stroo 2-0, 58. Runderkamp 3-0, 84. Van der Sluys 3-1

Opstelling FC Oss
Mous; Janssen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Dogan (78. Oratmangoen), Bakx, Van der Venne (64. Adarabioyo); Van Pol (60. Grotenbreg), Kamaci.


Foto’s: Proshots

VolOss2

Ossenaar Oratmangoen mocht zijn debuut maken, maar die had hij vast anders voorgesteld. 

VolOss

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP