nieuwebannerlaatstenieuws

Een bizarre pot, maar wel drie punten

Feestmaand december is goed begonnen. Op de eerste dag werd FC Eindhoven met 1-3 verslagen. Het was een knotsgekke wedstrijd met gemiste kansen, strafschoppen, een rode kaart én fraaie goals.

Wijzigingen
Klaas Wels beloofde vooraf enkele veranderingen in zijn basiself. En zo geschiedde. Thijs van Pol stond in de punt van de aanval – waardoor Richard van der Venne een linie naar achter ging – en Dennis Janssen keerde terug als rechtsback. Dat ging ten kost van Roel van de Sande en Niels Fleuren.

Degelijke eerste helft
De aanpassingen pakte goed uit. Voor de pauze speelden we prima. We wonnen de duels, voetbalden verzorgd en kregen mogelijkheden. De grootste was voor Van der Venne, maar hij schoot van dichtbij op de voet van Eindhoven-keeper Ruud Swinkels. Aan de andere kant was de enige kans van de thuisploeg ook een grote: Mart Lieder kopte, maar Xavier Mous had een pracht van een save in huis.

Deksels kwartier
Na de rust een vertrouwd beeld. Wat het is weet niemand, maar we hadden het opnieuw lastig vanaf minuut 46 tot 60. Direct na de pauze kreeg FC Eindhoven een strafschop, nadat Lorenzo Piqué iemand omver liep. Koud kunstje voor topscorer Lieder zou je zeggen, maar de spits schoot naast. En het werd nog erger voor hem. Zeven minuten later mocht hij nog eens van elf meter aanleggen en miste hij opnieuw. Dit keer was Mous de reddende engel.

Toch 1-0
Dan denk je; hoppa we maken het kwartier vol zonder tegengoals. Niets bleek minder waar. Na 59 minuten en 38 seconden viel de goal alsnog. En het was toch Lieder die hem maakte. Hij combineerde dwars door de verdediging en punterde de 1-0 binnen.

Revival
Gelukkig was het van korte duur, want enkele ogenblikken later lag-ie er aan de andere kant ook in. Van der Venne schoot een lage voorzet van Dean van der Sluys bij de tweede paal de 1-1 in het dak van het doel. Daarna trokken we de wedstrijd naar ons toe. Eerst werd Hervé Matthys met rood naar de kant gestuurd en even later schoot Van Pol SCHIT-TE-REND raak. Hij volleerde vanaf een meter of 20 de bal knalhard achter Swinkels.

Slotakkoord
In de eindfase kwamen de zege nauwelijks meer in gevaar en gooide Van der Sluys het duel definitief in het slot. Na goed doorzetten van Van der Venne belandde de bal voor de voet van de linksback en die schoot buitenkantje links in de verre hoek raak: 1-3.


Scoreverloop
60. Lieder 1-0, 64. Van der Venne 1-1, 77. Van Pol 1-2, 90. Van der Sluys 1-3.

Opstelling FC Oss
Mous; Janssen, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik (68. Fleuren), Van der Sluys; Bakx (81. Adarabioyo), Dogan, Van der Venne; Kamaci en Van Pol.


Foto’s: Proshots
Wil je de doelpunten zien? Bekijk hier de samenvatting.

 

Copyright ProShots 1838595

Dennis Janssen keerde na lang blessureleed terug in de basis.

Copyright ProShots 1839089

Feest in Eindhoven!

Copyright ProShots 1839117

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP