nieuwebannerlaatstenieuws

Kansloze nederlaag tegen Jong PSV

We zijn er maandagavond niet in geslaagd om het Jong PSV moeilijk te maken. De Eindhovense talenten wonnen met 0-3 in het Frans Heesen Stadion en daar viel nauwelijks wat op af te dingen.

Prima openingsfase, toch 0-1
Tijdens het eerste deel van de wedstrijd hielden we wél prima stand. Jong PSV was veelvuldig in balbezit, maar wist geen doorgang te vinden. Wij hielden de rijen met fel verdedigend werk gesloten. Tot de 19e minuut. Na balverlies van Roel van de Sande kwamen de bezoekers er rap uit en werd Nikolai Laursen vrij voor Xavier Mous gezet. De aanvaller wipte de bal fraai over de goalie heen.

Meer kansen voor Jong PSV
Na het openingsdoelpunt waren we het even helemaal kwijt en reeg Jong PSV de mogelijkheden aaneen. Het was aan de Eindhovense aanvallers Pascal Lundqvist en Sam Lammers te danken dat het gat slechts bij één treffer bleef.

Mag het licht aan?
In de 39e minuut gebeurde er wat opmerkelijks. Plots gingen de stadionlampen uit en was het Osse Kuipje een donker decor. Gelukkig werd het probleem opgelost en konden we na een minuut of twintig weer voetballen. De ‘rust’ hadden de spelers zodoende al gehad, waarna er in de 45e minuut enkel van helft gewisseld werd.

Mous keert een strafschop
Even daarvoor kreeg Rick Stuy van den Herik had Rick Stuy van den Herik de 1-1 op z’n schoen, maar hij schoot over. Lammers had nog een grotere kans op de tweede treffer van de avond. Hij mocht aanleggen voor een penalty, maar Mous pakte zijn inzet.

Ruimte
Ook al zaten we niet lekker in de wedstrijd, het was nog altijd slechts 0-1. De hoop op resultaat bleef dus levend en er kwam ietwat meer druk op de achterhoede van Jong PSV. Tegelijkertijd was het opletten geblazen, want zij loerden op snelle counters. En die kwamen er. Na een dik uur spelen straften de PSV’ers treuzelen van Istvan Bakx genadeloos af. Lammers maakte er 0-2 van.

Statistieken
De 0-3 van invaller Donyell Malen was voor de statistieken. Net als twee schoten van Fisayo Adarabioyo, want veel dichterbij een treffer kwamen we niet. Eloy Room keerde beide pogingen.


Scorerverloop
19. Laursen 0-1, 63. Lammers 0-2, 81. Malen 0-3

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren (61. Janssen), Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Van de Sande (56. Adarabioyo), Bakx (65. Van Pol), Dogan; Kamaci en Van der Venne.


Foto’s: Marcel Bonte
De samenvatting: klik hier.

 

osspsv1

We konden nauwelijks een vuist maken tegen Jong PSV.

osspsv2

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP