nieuwebannerlaatstenieuws

Ook in Waalwijk verdwijnt een voorsprong net na de pauze

Niet voor het eerst dit seizoen zochten we de thee op met een tussenstand in ons voordeel. Tegen RKC Waalwijk stond het 0-1 dankzij een rake kopbal van Fatih Kamaci. Niet voor het eerst werd deze marge ook weer teniet gedaan. Meteen na de rust. Binnen tien minuten stond het 2-1 voor RKC en daar bleef het bij. Mede dankzij het houtwerk.

De bal voor RKC, wij de kansen
Het duel begon niet bepaald hoogstaand. Beide ploegen tastten wat af, waarna de gastheren langzaamaan het heft in handen namen. Maar dat was optisch bedrog. Ze hadden vooral het balbezit, maar de echte mogelijkheden waren voor ons. En de eerste de beste kans zat er ook meteen in. Dean van der Sluys had een per-fec-te voorzet in huis; hij legde hem op de kruin van Kamaci en die kopte goed raak: 0-1.

Paal
Na het openingsdoelpunt probeerden Serginho Greene, Dylan Seys en Ronald Bergkamp de score gelijk te trekken, maar dat lukte niet. Ze waren ook niet écht gevaarlijk. Richard van der Venne was aan de andere kant het dichtst bij de tweede goal van de avond. Hij kon van een meter of 18 aanleggen en krulde de bal op tegen de binnenkant van de paal. Pech.

Goals Mulder en Greene
Na de pauze kantelde de score. In de 48e minuut gaf Bergkamp een slim zetje in de rug van Ferry de Regt, waardoor hij de bal klaar kon leggen voor de inlopende Hans Mulder en die prikte de gelijkmaker binnen. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Nu werd Greene bij de tweede paal compleet vrijgelaten en kopte hij simpel de 2-1 tegen de touwen.

Blessure De Sa
Dag voorsprong. Maar er was nog een klein half uur om het recht te zetten. Thijs van Pol kwam voor Roel van de Sande en Lesly de Sa voor Van der Sluys. Ondanks de extra aanvallers lukte het nauwelijks om aanhoudende druk te ontwikkelen op de Waalwijkse defensie. De Sa moest zelfs de strijd staken na een ogenschijnlijk zware knieblessure. Hij ging neer terwijl er niemand in de buurt was en moest per brancard van het veld gedragen worden. Hopelijk valt het mee.

Paal (2)
In de vierde minuut van de blessuretijd had Van der Venne toch nog de 2-2 op zijn schoen. Met een diagonaal schot raakte hij echter wederom de paal.

De samenvatting kun je hier bekijken.


Scoreverloop
18. Kamaci 0-1, 48. Mulder 1-1, 55. Greene 2-1

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys (69. De Sa (86. Adarabioyo)); Van de Sande (64. Van Pol), Bakx, Dogan; Kamaci en Van der Venne.


Foto’s: Marcel Bonte

rkcoss3

Voor de pauze kon er gejuichd worden na de zevende seizoenstreffer van Fatih Kamaci.

rkcoss1

Daarna verdween de lach.

rkcoss2

Richard van der Venne had erg veel pech.

rkcoss 

Maar Lesly de Sa mogelijk nog meer. We duimen voor hem.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP