nieuwebannerlaatstenieuws

FC Oss neemt een punt mee uit Emmen

Vrijdagavond stond het pittige uitduel bij FC Emmen op het programma. De Noorderlingen doen al een paar jaar mee in het linkerrijtje - nu ook - en zijn vooral succesvol vanwege hun degelijkheid. Zij hadden tot aan gisteren slechts negen treffers geïncasseerd. Daar kwam er gisteren één bij: het duel eindigde in 1-1.

Mous vs Peters
We hadden het lastig in De JENS Vesting. De thuisploeg was van meet af aan gevaarlijker en wij hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Hierdoor nam langzaamaan de druk op het doel van Xavier Mous toe. Gelukkig was juist die man in bloedvorm. De goalie redde tot driemaal toe op pogingen van Cas Peters:

Minuut 12: Peters verschijnt oog in oog met Mous, maar de doelman komt als winnaar uit de strijd.
Minuut 32: een schot in de korte hoek pakt Mous klemvast.
Minuut 38: na een vermeende handsbal van Van der Sluys valt de bal voor de voeten van Peters. Die schiet, maar mikt recht op de goalie.

Oss’ gevaar
Na de pauze gingen we ons eindelijk roeren voor het doel van Dennis Telgenkamp. Eerst bokste de doelman een vrije trap van Huseyin Dogan over en daarna had hij het nakijken op een diagonale schuiver van Istvan Bakx, maar diens poging ging net naast de paal. Een teken van leven.

Emmense voorsprong
Na een klein uur spelen, kwam FC Emmen toch op 1-0. Een voorzet eindigde via de rug van Niels Fleuren (ex-Emmen) bij de tweede paal terecht. Daar werd Peters over het hoofd gezien en die kopte al vallend raak. Even later was het elftal van Dick Lukkien twee keer héél dichtbij een tweede treffer, maar die viel niet.

1-1
Dus bleef het een wedstrijd. En dus hadden wij nog kans op resultaat. Dat kwam er ook. Nadat Telgenkamp schoten van Bakx en Dogan nog keerde, was hij onmachtig bij een corner. Zijn verdedigers lieten Rick Stuy van den Herik volledig vrij en de aanvoerder kopte de gelijkmaker tegen de touwen.

In de slotfase had uitblinker Mous nog twee puike reddingen in huis en kreeg Richard van der Venne nog de kans om de overwinning te stelen. Gescoord werd er niet meer.


Scoreverloop
58. Peters 1-0, 79. Stuy van den Herik 1-1

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren (63. De Sa), Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Van der Venne, Bakx, Dogan; Quekel (84. Adarabioyo), Kamaci.


Samenvatting
Klik hier.

Foto’s: Proshots

Emmen1web

Rick Stuy van den Herik doet wat-ie niet vaak doet: scoren. Een hele belangrijke.

Emmen2web

Het gelijke spel werd gevierd met de 80 meegereisde fans. Waarvoor hulde.

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP