nieuwebannerlaatstenieuws

De tweede keer wordt Jong AZ wel verslagen

Maandagavond gingen we op herhaling tegen Jong AZ. De eerste confrontatie in september ging met 0-2 verloren, maar dit keer wonnen we met 2-1. Zo hebben we drie bonuspunten bij kunnen schrijven en zijn we naar de vierde (!) plek gestegen.

Schoten van ver
Tijdens het eerste gedeelte van de wedstrijd kwam al het gevaar van afstand. Schoten van Huseyin Dogan, Owen Wijndal, Tijani Reijders en Mees Hoedemakers troffen echter geen doel. Na een kwartier kwam Dogan nog het meest dichtbij, maar zijn vrije trap landde bovenop de lat.

Op rozen
Jong AZ begon als betere van de twee, maar al snel werd het een gelijkwaardige strijd die twee kanten op kon. Het kwartje viel naar de onze. Met hulp van de bezoekers, want Joerie Church werkte een hoekschop achter zijn eigen doelman Nick Olij: 1-0. Nadat diezelfde keeper Erik Quekel knap van scoren hield, was het vlak voor rust opnieuw raak. Rick Stuy van den Herik werd bij een nieuwe corner naar de grond gewerkt en arbiter Van Herk wees naar de stip. Topscorer Fatih Kamaci schoot feilloos zijn zesde en de 2-0 binnen.

Spanning
Na de pauze kregen we het lastig. Jong AZ zette volle bak druk om wat aan de achterstand te doen en kwamen ook terug in de wedstrijd. Fred Friday profiteerde van matig uitverdedigen en schoof de aansluitingstreffer binnen. Het was weer een wedstrijd.

Kansen voor beiden
Een spannende. Jong AZ was twee keer heel dicht bij de gelijkmaker, maar invaller Victor Einarsson schoot van drie meter tegen de paal en Xavier Mous redde geweldig op een kopbal laag in zijn rechterhoek. Aan de overkant stiftte Richard van der Venne – na een geweldige aanval – op de uitstormende Olij en werden we in de counter veelvuldig gevaarlijk. Helaas kon Quekel zijn uitstekende pot niet bekronen met een doelpunt.

Het bleef bij 2-1, voldoende voor de zege. Genoeg voor een toppositie en reden voor een klein feestje.


Scoreverloop
25. Church (e.d.) 1-0, 45+2. Kamaci (pen.) 2-0, 52. Friday 2-1

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Bakx (67. Kaak), Van der Venne (72. Van de Sande), Dogan; Kamaci, Quekel (90. De Sa)

 

Samenvatting: die vind je hier.  

Foto's: Marcel Bonte

jaz1

Erik Quekel speelde uitstekend en kreeg een 8 van Klaas Wels. Als hij gescoord zou hebben een 9. 

jaz2

De zesde seizoenstreffer van Fatih Kamaci in beeld.

jaz3

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP