nieuwebannerlaatstenieuws

We delen de punten met FC Den Bosch

Het mocht weer. Fans van de bezoekende ploeg mochten weer bij de derby zijn. Binnen anderhalve minuut waren de 150 stoelen, die voor supporters van FC Den Bosch gereserveerd waren, verkocht. Zij stonden te popelen. En zo hoort het ook. De gasten zagen samen met zo’n 3.000 Ossenaren dat de derby terecht in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Aftasten
In het eerste deel hadden wij een licht overwicht, maar wilden beide ploegen vooral geen vroege achterstand oplopen. Hierdoor duurde het even voordat het duel ontvlamde. Huseyin Dogan en Fatih Kamaci kregen wel kleine kansen, maar zij troffen geen doel.

Perfect antwoord op openingstreffer
In de 23e minuut werd de wedstrijd dan toch opengebroken. Niels Fleuren hield Oussama Bouyaghlafen even vast, waarna scheidsrechter Dennis Higler naar de stip wees. Een domme overtreding en een buitenkansje voor Niek Vossebelt. Die liet hij niet onbenut: 0-1. Gelukkig kwam het enige juiste antwoord van ons meteen. Dogan ontving de bal op links, kroop naar binnen, passeerde met enig fortuin en schoot daarna in de korte hoek de 1-1 tegen de touwen.

Geen pingel
Vervolgens had FC Den Bosch wat meer balbezit, maar werden ze nauwelijks gevaarlijk. Wij ook niet echt. Erik Quekel kon eens uithalen, maar zijn schot met links was te zwak. Kees Heemskerk had nog een mooie redding in huis op een schot van Kamaci. Vlak voor de thee was er nog één moment van opwinding toen Richard van der Venne de bal tegen een hand schoot. Penalty? Nee, besloot Higler.

Osse kansen
Wij domineerden na de pauze een groot deel van de tweede helft en kregen ook mogelijkheden op de 2-1. Allereerst was Rick Stuy van den Herik gevaarlijk, maar hij kon net geen voet tegen een rebound krijgen. Daarna kreeg Niels Fleuren een enorme kans. Kamaci slingerde de bal voor en Fleuren had alle vrijheid om raak te koppen. Hij mikte naast. Quekel ging even later voor eigen succes, waar hij beter af had kunnen leggen. Tussendoor redde Xavier Mous knap op een van richting veranderd schot van Jens van Son.

Gevaar voor beide doelen
In het laatste kwartier kon het kwartje twee kanten op vallen. Het elftal van oud-coach Wil Boessen kreeg steeds meer ruimte om aan te vallen en wij waren vermoeid. Dogan verzuimde in blessuretijd om de winnende te maken en in de tegenstoot deed Sven Blummel precies hetzelfde. Hierdoor bleef het bij 1-1.

 

Was jij er niet bij? Bekijk hier de samenvatting.

 

Scoreverloop
24. Vossebelt 0-1, 26. Dogan 1-1

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Bakx, Van der Venne, Dogan; Quekel (79. Adarabioyo) en Kamaci.

 

Foto’s: Marcel Bonte

ossdbo

Ossenaren Erik Quekel en Richard van der Venne waren gebrand op succes, maar konden niet beslissend zijn.

ossdbo4

 

ossdbo1

Huseyin Dogan was dat wel. Zijn doelpunt in beeld. 

ossdbo3

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP