nieuwebannerlaatstenieuws

Jong AZ maakt einde aan ongeslagen reeks

Vrijdagavond werd er voor het eerst dit seizoen verloren. Na drie overwinningen en een gelijkspel was Jong AZ te sterk; de Alkmaarders wonnen met 0-2. Het was een verliespartij waar weinig op af te dingen viel, want Jong AZ was simpelweg de betere van de twee.

Van meet af aan
Scheidsrechter Van den Kerkhof blies op zijn fluit en meteen nam Jong AZ het heft in handen. En ze kregen in de openingsfase al kansen. Rens van Eijden - in Alkmaarse dienst – schoot van dichtbij over en even later redde Xavier Mous op een inzet van Levi Garcia. Het bleek niet de laatste knappe redding van de doelman te zijn.

Wapenfeit Van der Venne
Na 12 minuten kreeg Richard van der Venne een spaarzame kans. En een grote. De middenvelder kreeg de bal panklaar van Istvan Bakx, maar kopte centimeters naast het doel van Nick Olij. Daarna was het weer Jong AZ dat de klok sloeg. Mous moest handelend optreden toen Ferdy Druijf met een zwakke terugspeelbal in het zadel werd geholpen en even later bracht de lat redding op een wippertje van Tijjani Reijnders.

Alsnog raak
Zo werd de thee gehaald met een 0-0 ruststand en mochten supporters hopen op een beter tweede bedrijf. Maar die hoop werd snel de kop ingedrukt. In de 47e minuut gaf Ricardo van Rhijn een voorzet op Druijf, de bal werd onderweg aangeraakt en belandde in het Osse doel: 0-1. Ongelukkig, maar niet onterecht. Even later dook Mous een vrije trap van diezelfde Van Rhijn uit de kruising.

Wissels
Klaas Wels bracht Huseyin Dogan, Lesly de Sa en Fisayo Adarbioyo om toch nog een resultaat uit het vuur te slepen, maar het mocht niet baten. Een kwartier voor tijd liet hij Mous kansloos na een goede combinatie met Jamie Jacobs. Daarna bleef het bij 0-2.

 

Scoreverloop
47. Van Rhijn 0-1, 76. Druif 0-2

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys (65. De Sa); Kaak (60. Dogan), Bakx (75. Adarabioyo), Van der Venne; Quekel en Kamaci.

Opstelling Jong AZ
Olij; Van Rhijn, Van Eijden, Bakker, Kramer; Koopmeiners, Jacobs, HOedemakers, Reijnders; Druijf en Garcia.

 

Foto’s: Marcel Bonte

ossaz1

Alle voetballers op de Nederlandse velden vraag aandacht voor de actie 'Nederland Helpt Sint-Maarten'.

ossaz2

Voor de wedstrijd werd Tom Boere bedankt en uitgezwaaid.

ossaz3

 

Richard van der Venne kreeg de grootste kans om Jong AZ pijn te doen.

ossaz4

Teleurstelling na afloop. 

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP