nieuwebannerlaatstenieuws

Ook tiental FC Dordrecht wordt verslagen

Tien punten na vier speelronden; dat komt niet zo vaak voor in Oss. De bijbehorende koppositie – voor tenminste drie dagen – ook niet. Het is genieten geblazen. FC Dordrecht was de derde tegenstander die eraan moest geloven. De Schapenkoppen werden vrijdagavond met 3-1 verslagen. Een mooie driepunter, maar makkelijk ging het niet.

Op en neer
De start van de wedstrijd was open. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide ploegen. Andreias Calcan loste het eerste schot, maar zijn inzet miste kracht en richting. Daarna dook Nick Wolters een inzet van Richard van der Venne katachtig uit zijn doel en was Rick Stuy van den Herik lastig genoeg voor de doorgebroken Robert Mutzers. Die schoot vervolgens naast.

Dwaze minuten
Halverwege het eerste bedrijf viel het eerste doelpunt. Denis Mahmudov kreeg een afgeslagen voorzet voor z’n voeten en haalde met links doeltreffend uit: 0-1. De feestvreugde bij de bezoekers sloeg echter direct om in mineur. Een doorgebroken Van der Venne werd onderuit gehaald door Gustavo Hamer en die kreeg een rode prent gepresenteerd. De toegekende vrije trap werd benut door Fatih Kamaci. Omdat Lion Kaak daarna de beste kans onbenut liet, gingen we met 1-1 rusten.

Wonderschone doelpunten
Na de pauze trokken de bezoekers zich logischerwijs terug en moesten wij het spel maken. Dordt loerde op de counter. Wij waren aan zet. En daar hadden we moeite mee. Het voetbal was niet flitsend en de druk op de groen-witten niet heel groot. Geduldig waren we wel en dat werd beloond met goals op het goede moment. Na een uur spelen lobde Van der Venne de bal schitterend over Wolters heen en Kamaci maakte 3-1 (met een fijne stift na een dito aannamen) op het moment dat Gérard de Nooijer besloot alles of niets te gaan spelen.

Kansen op meer
In de slotfase waren invallers Lesly de Sa en Huseyin Dogan nog dicht bij een vierde treffer, maar Wolters pakte hun pogingen. De krulbal van De Sa tikte hij uit de kruising en het schot van Dogan – na een knappe actie – kon hij in twee instanties keren. Gescoord werd er dus niet meer.


Scoreverloop
19. Mahmudov 0-1, 22. Kamaci 1-1, 59. Van der Venne 2-1, 79. Kamaci 3-1

Opstelling FC Oss
Mous; Fleuren, Piqué, De Regt, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Bakx (75. Dogan), Van der Venne (81. De Sa); Quekel (90. Klomp) en Kamaci.


Foto’s: Marcel Bonte

 

ossdor3

FC Dordrecht gaf zich niet zomaar gewonnen, ook niet met een mannetje minder.

ossdor2

Lesly de Sa maakte zijn debuut en bekroonde dat bijna met een wonderschone treffer.

ossdor4

huiskes fc oss poule

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de supportersbrief en blijf op de hoogte van alle informatie over onze club!
Please wait

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP