Stand Jupiler League

Jupiler League logo HoriFull   V T P
14. fcvolendam FC Volendam 38 59 67 46
15. fcoss FC Oss 38 53 65 46
16. AZ Alkmaar Jong AZ 38 57 70 46

stand

Business Fc Oss
leesmeer

Onnodige nederlaag in Emmen

Met Klaas Wels voor het eerst aan het roer hebben we het uitduel bij FC Emmen met 2-0 verloren. Geen juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar twee momenten van onoplettendheid deden ons de das om.

In de basiself was een en ander gewijzigd. Wels koos voor een 5-3-2 formatie waarin weer een plekje was voor Dean van der Sluys en Dennis Janssen als opkomende backs. Lorenzo Piqué en Dominique Kivuvu keerden eveneens terug en vormden samen met Rick Stuy van den Herik het centrum.

Vroege openingstreffer
De thuisploeg begon beter aan de wedstrijd. Al na drie minuten kreeg Nick Bakker van dichtbij de kans om binnen te tikken, maar hij schoot over. Niet veel later was het alsnog raak. Verdediger Tim Siekman werd vrijgelaten bij een vrije trap en kopte raak: 1-0.

Kanteling
Na het eerste kwartier ontwaakten we en namen wij het heft in handen. Het gevaar kwam met name van de linkerflank, waar Van der Sluys telkens oprukte. Tom Boere en Justin Mathieu konden zijn voorzetten echter niet promoveren tot doelpunt. Istvan Bakx en Dennis Janssen waren nog het dichtst bij een treffer, maar Telgenkamp pakte de vrije trap van Bakx en Janssens schot ging rakelings voorlangs.

Kans Emmen, daarna weer Osse druk
In de tweede helft kregen de Drenten weer meteen een grote kans. Ditmaal stond Alexander Bannink vrij, maar zijn schot van dichtbij zeilde over. Daarna was het weer gedaan met de aanvallende aspiraties van FC Emmen en waren de mogelijkheden voor ons elftal. Telgenkamp pakte een laag en hard schot van Bakx en Mathieu werd – na een goede aanval – bij de eerst paal afgestopt. Even later had Telgenkamp een stijlvolle redding in huis op een vrije trap van Bakx.

Toch 2-0
De 1-1 hing in de lucht, maar het tweede doelpunt viel aan de andere kant. Uit het niets. Jordy Deckers had nog een antwoord op het schot van Cas Peters, maar in de rebound was iedereen Genero Zeefuik uit het oog verloren. De spits tikte simpel binnen. In het resterende kwartier had Telgenkamp ook een antwoord op een volley van Mathieu en gingen twee schoten van de aanvaller over en naast. Doelpunten vielen er niet meer.

 

Scoreverloop
6. Siekman 1-0, 72. Zeefuik 2-0

Opstelling FC Oss
Deckers; Janssen, Piqué, Kivuvu, Stuy van den Herik, Van der Sluys (80. Van der Venne); Van den Ouweland (68. Van Pol), Celik, Bakx; Mathieu en Boere (89. Lazic).

 

Foto´s: Proshots, Cor Lasker

 

emmossweb

 

 • Jupiler League Schild logo op WIT
 • sportdirect logo yellowback RGB
 • VIlogo
 • GreenFields zonder PBTC diapositief
 • maaskantreizen
 • Allekabels Logo
 • pricewise
 • hoyhoy
 • Allesin1abonnement
 • telefoon nl
 • SKEPP